Rețetă de clătite integrale pentru un mic dejun sănătos

ardem_kilograme

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Dacă sărim peste el, nu vom avea energie pentru întreaga zi, ne vom simți obosiți și înfometați. Experții în nutriție ne recomandă să luăm în fiecare zi un mic dejun sănătos, bogat în proteine, fibre și vitamine, dacă vrem să ne menținem greutatea și să începem ziua în forță.

Clătitele pufoase cu sirop de arțar, unt sau miere, se numără printre alimentele preferate ale americanilor în materie de mic dejun. De altfel, cui nu îi plac clătitele? Eu una sunt dependentă de ele și am avut o perioadă în care le preparam în fiecare weekend. Dar pentru că am ajuns să am mai mare grijă de silueta mea, am decis să mănânc mai rar și să folosesc făină integrală. Sunt simplu de făcut, delicioase și mult mai sănătoase. 🙂

Rețeta pentru clătite integrale cu mere și aromă de vanilie este următoarea: se curăță de coajă și se dau pe răzătoare 2 mere. Se bat bine 2 ouă și se amestecă cu merele rase, cu 250 gr făină integrală de grâu, 500 ml de apă, 2 linguri de miere, un praf de sare și esență de vanilie. După ce s-a obținut un amestec omogen, se pune la încins o tigaie, se toarnă puțin ulei și se toarnă cu un polonic câte puțin din compoziție. Când sunt gata pe o parte, clătitele se întorc. Pot fi servite ca atare sau cu puțin gem dietetic, cu fructe, iaurt sau orice altceva vă face plăcere. Mai multe rețete de mic dejun cu puține calorii găsești aici.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s