Cum să am o nutriţie echilibrată?

Am gândit de ceva vreme să scriu un articol despre nutriţie şi greşeile care se pot face.

M-am documentat cât de cât şi am reuşit să aflu multe lucruri despre impactul care îl poate avea nutriţia dezorganizată, dar şi ce trebuie să fac pentru a o echilibra.

O nutriţie atent gândită nu va da niciodată greş asupra sănătăţii noastre. Privitor la slăbit, aici intervin destul de multe nereguli pentru că nu se manifestă o atenţie sporită la ceea ce se consumă.

sfaturi6

Greşelile în alimentaţie sunt din ce în ce mai frecvente, mişcarea lipseşte cu desăvârşire, iar sănătatea este din ce în ce mai mult în pericol.

Sunt persoane care îşi aleg un mod de alimentaţie lipsit de sens şi după se plâng că sunt graşi, obezi şi nesănătoşi. De cele mai multe ori se stabilesc ţinte imposibile când vine vorba de topirea kilogramelor, de grija faţă de sistemul imunitar, de menţinerea unei condiţii fizice bune.

Exemplele negative sunt din ce în ce mai întâlnite, precum: ’’săptămâna următoare voi fi mireasă şi aş vrea să slăbesc în jur de 7 kg. Ce pot face?’’. Şi de aici lista poate fi interminabilă.

Aceste greşeli tot mai frecvente pot afecta un anume regim de slăbit chiar şi sănătatea. Specialiştii nu încurajează deloc aceste schimbări ale stilului alimentar pentru că au efecte rigide asupra sănătăţii organismului.

’’Mens sana in corpore sano’’

Este un motto care a devenit ’’ghid de nutriţie’’, un lucru la care trebuie să se gândească fiecare atunci când  se ’’joacă cu dietele’’. Psihicul influenţează foarte mult modul de a trăi sănătos. Ceea ce se gândeşte se şi arată.

Hugs!

Leave a comment